Acupunctuur Deventer

Acupunctuur Behandeling en werkwijze

De eerste afspraak is een intakegesprek en duurt 60-90 minuten. Hierin maken we kennis met elkaar en verzamel ik informatie om een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen. Ik zal vragen stellen over de belangrijkste klacht(en), de voorgeschiedenis, medicijngebruik, de fysieke conditie. Ook zal ik informeren naar de leefsituatie, hoe ziet je leven er op dit moment uit? Denk hierbij aan vragen over relaties, werk, beweging en voeding. Het behandelplan wordt besproken en uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Aan het eind van het gesprek bepalen we samen of behandeling zinvol voor je is.

Vervolgafspraak

Meestal starten we met een kort gesprek om te bepalen hoe het met jou en je gezondheid gaat op dit moment en wat de vorige behandeling voor je heeft betekend. Vervolgens vindt er behandeling met acupunctuur plaats. Vervolgafspraken duren 45-60 minuten. In het begin van de begeleiding zullen de afspraken wekelijks plaatsvinden. Wanneer er verbetering optreedt zal er meer tijd tussen de afspraken in gepland worden. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het type klacht en hoe lang deze al aanwezig is.
Uiteindelijk kan het zinvol zijn om preventief seizoensbehandelingen te plannen om je gezondheid optimaal te houden.

Behandelmethode

Tijdens een acupunctuur behandeling wordt er gewerkt met de vitale energie, de Qi, van het lichaam. Het doel is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Er zijn twee basistechnieken binnen de Vijf Elementen Acupunctuur om de stroom van de Qi te beïnvloeden.
De eerste is door het plaatsen van zeer dunne naalden in specifieke punten op het lichaam. Het aanbrengen van de naald is vrijwel pijnloos. Wel kan er een dof gevoel of een tinteling worden gevoeld als de naald contact maakt met de Qi. Dit wordt door iedereen anders ervaren. De naalden zijn steriel en voor eenmalig gebruik.
De tweede manier is door het acupunctuurpunt te verwarmen met moxa. Moxa wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van Bijvoetskruid (Artemisia Vulgaris). Het wordt in kleine kegeltjes geperst, op de huid geplaatst en vervolgens aangestoken. De moxa wordt vlak voor het is opgebrand van de huid verwijderd. In de meeste gevallen wordt er na het verwarmen van het acupunctuurpunt een naald geplaatst.
Tijdens de behandeling voel ik regelmatig je pols. Op die manier kan ik bepalen welke punten ik ga prikken en wat het effect is op je energiestroom.

Nieuwsbrief

This is a nice and simple email newsletter widget. Yuppers.