Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een holistische behandelmethode die al meer dan 2000 jaar bestaat. Een holistische benadering wil zeggen dat de hele persoon, lichaam en geest, behandeld wordt.

Qi - Meridianen

Wat is Qi?

Centraal hierin staat het concept van Qi, ofwel vitale energie, aanwezig in onszelf en de wereld om ons heen. De Qi stroomt door banen in ons lichaam, de meridianen, die samen een energetisch netwerk vormen. Er zijn op het lichaam twaalf hoofdmeridianen te vinden, hierop liggen de meeste acupunctuurpunten.

Hoe stroomt jouw Qi?

Wanneer de Qi vrij kan stromen in je lichaam voel je je gezond, gelukkig en vitaal. Wanneer er verstoringen ontstaan in de stroom van Qi kunnen er fysieke of geestelijke klachten ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn stress, fysieke overbelasting, voeding, leefstijl en de invloeden van de seizoenen.

Wat doet acupunctuur met jou?

De behandeling is erop gericht om de flow van qi weer te herstellen. Door het plaatsen van naalden wordt er gewerkt aan een nieuw evenwicht en harmonie. Na afloop zit je beter in je vel en voel je je meer ontspannen.

Afspraak maken