Zolang ik mij kan heugen heb ik de wens gehad om werkzaam te zijn in de gezondheidszorg. Na de middelbare school viel de keuze op diergeneeskunde. Met veel plezier heb ik deze opleiding doorlopen en afgerond. Na een aantal jaar als dierenarts te hebben gewerkt, ben ik een tijd aan de slag gegaan in de IT-sector. Voor veel mensen een merkwaardige overgang, maar ik zag een grote overeenkomst tussen mijn werk als dierenarts en het werk als IT-consultant. Namelijk, het diagnosticeren van het probleem en trachten er een oplossing voor te vinden. Ik vond het vooral leuk om met veel verschillende mensen te werken. Zo werd mijn interesse gewekt in de drijfveren van mensen en de problemen die op hun pad kwamen. 

Over Mieke Meesen

Zolang ik mij kan heugen heb ik de wens gehad om werkzaam te zijn in de gezondheidszorg. Na de middelbare school viel de keuze op diergeneeskunde. Met veel plezier heb ik deze opleiding doorlopen en afgerond. Na een aantal jaar als dierenarts te hebben gewerkt, ben ik een tijd aan de slag gegaan in de IT-sector. Voor veel mensen een merkwaardige overgang, maar ik zag een grote overeenkomst tussen mijn werk als dierenarts en het werk als IT-consultant. Namelijk, het diagnosticeren van het probleem en trachten er een oplossing voor te vinden. Ik vond het vooral leuk om met veel verschillende mensen te werken. Zo werd mijn interesse gewekt in de drijfveren van mensen en de problemen die op hun pad kwamen. 

Quote Mieke Meesen

Werken met Qi

Na verloop van tijd kwam ik in contact met energetisch werk en heb een opleiding gevolgd aan het instituut ‘Intuïtieve Trainingen’ in Zutphen. Nagenoeg in dezelfde periode ben ik gestart met de opleiding acupunctuur bij academie Qing Bai. Mijn eerste kennismaking met acupunctuur was de behandeling van onze kat door een dierenarts-acupuncturist. Ik was daar enorm van onder de indruk. Ik had onze katterige kater nooit eerder zo zen gezien. Met name het holistische aspect van de TCM sprak mij aan, de aandacht voor zowel de lichamelijke als de meer mentale aspecten. De mogelijkheid om op een compleet andere manier naar gezondheid en gezond-zijn te kijken was een eyeopener.

Helingsproces

Er is tijd om meer aandacht te hebben voor de patiënt, en patiënten kunnen meer betrokken worden bij hun helingsproces door meer bewustzijn te creëren over hun leefstijl, voeding en beweegpatroon.  Het is elke dag weer bijzonder om de verandering te zien die mensen doormaken op weg naar meer gezondheid.

Afspraak maken